Skontaktuj się z nami

telefon

Odwiedż nas na Facebook

facebook ikonka 2

W czerwcu 2012 r. czasopismo Inżynieria i Utrzymanie Ruchu Zakładów Przemysłowych opublikowało raport o rynku sprężarek w Polsce. Z informacji zebranych od ankietowanych wynika, że sprężarki śrubowe są najczęściej używanym typem kompresorów w polskich przedsiębiorstwach. Stosuje je aż 93,8% respondentów.

Sprężarka śrubowa COMBIFirma ALMiG Kompressoren Polska S.A. posiada w swojej ofercie sprężarki śrubowe BELT, COMBI, DIRECT, GEAR . Aby pomóc użytkownikom w dostosowaniu ilości sprężonego powietrza dokładnie do potrzeb jakich wymaga cykl produkcyjny, producent wprowadził na rynek sprężarki śrubowe o zmiennej wydajności, takie jak FLEX i VARIABLE. Dodatkowo ALMiG posiada w stałej sprzedaży sprężarki śrubowe bezolejowe LENTO i DUPLEXX, które doskonale sprawdzają się w sektorach: farmaceutycznym, spożywczym, elektrotechnicznym i medycznym, oraz wszędzie tam, gdzie wytwarzane są produkty o najwyższej jakości.

Przy wyborze sprężarek ankietowani biorą pod uwagę przede wszystkim jakość (68,8%), a także serwis gwarancyjny i pogwarancyjny (59,5%). Wszystkie sprężarki firmy ALMiG Kompressoren Polska S.A.charakteryzuje wysoka jakość wykonania i energooszczędność. Sprawdzona konstrukcja i właściwie dobrane podzespoły zwiększają żywotność oferowanych kompresorów. ALMiG posiada wieloletnie doświadczenie w bieżącej obsłudze serwisowej realizowanej u użytkowników sprężarek. Firma świadczy profesjonalne usługi naprawy i jest do dyspozycji klientów 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, jak również w niedziele i święta.